• Op naar Zuid Frankrijk

  17 juni 2014

  Volgende week donderdag vertrek ik naar Zuid Frankrijk, om een week aan 8 personen een cursus intuitief schilderen te geven. Ik verheug me er enorm op om de hele week te doen wat ik het allerliefste doe; heel bewust leven in het nu en daar al schilderend uiting aan geven, anderen daarin inspireren, een zijn met de natuur en de creatieve stroom volgen. En dat op een geweldig plek midden in de natuur met prachtig uitzicht op de bergen. Een plek waar liefdevolle mensen mij en de groep verzorgen en voorzien van heerlijk eten. Drie keer per dag. Heerlijk om dat een week niet te hoeven doen. Geen normale dagelijkse beslommeringen dus maar tijd voor de AL-Tijd.

  Er is trouwens nog 1 plek vrij voor wie mee wil van 28 juni-5 juli voor 755 euro all in. Excl. vervoer.

  Lees meer >> | 559 keer bekeken

 • Nationale Kunstdagen Rotterdam

  12 november 2012

  Dit weekend mocht ik meedoen aan de nationale kunstdagen: tijdens de regionale kunstdag in Arnhem was ik geselecteerd. Natuurlijk was ik trots en deed ik mee. 5000 duizend bezoekers konden zo eens kennis maken met mijn kunstwerken. Het was heerlijk om mijn kunstwerken naar buiten te brengen en in contact te laten komen met kunstliefhebbers die er bij stil konden staan en het op zich konden laten inwerken. Ik heb veel mooie gesprekken gevoerd over gemeenschappelijke gevoelswerelden. Dat was het dus zeker waard. Een galerie uit Hilversum en uit Duitsland is geïnteresseerd in mijn werk, dus hopelijk is dit het begin van een nieuwe stap!

  Lees meer >> | 556 keer bekeken

 • Gebed van de scholier

  25 oktober 2012

  Zoals beloofd het gebed van Maturana voor alle 'leraren en leraressen, ouders en opvoeders van de wereld':

   

  Leg me jouw kennis niet op,

  ik wil het onbekende onderzoeken

  en zelf mijn ontdekkingen doen.

  Laat dat wat bekend is mij bevrijden, niet gevangen zetten.

   

  De wereld van jouw waarheid kan mijn beperking zijn;

  in jouw wijsheid kun je mij ontkennen.

  Geef me geen instructies, laten we de weg samen aflegggen.

  Laat mijn rijkdom beginnen waar aan de jouwe een eind komt.

   

  Laat mij zien, zodat ik kan staan op jouw schouders.

  Laat jezelf zien, dan kan ik anders zijn.

   

  Jij zegt dat elk menselijk wezen kan liefhebben en scheppen.

  Dus ik begrijp hoe bang je wordt als ik je vraag naar die uitspraak te leven.

   

  Je zult niet ontdekken wie ik ben door naar jezelf te luisteren. Geef me geen instructies; laat me begaan.

  Als ik op jouw lijk, heb je gefaald.

   

  Lees meer >> | 520 keer bekeken

 • Kunst als spiegel

  2 oktober 2012

  Vorige week moest ik voor mijn opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen een gedicht meerdere keren lezen om te kijken welke zin mij raakt, om daar vervolgens een schilderij over te maken. In bijna elke zin kon ik iets van mezelf herkennen ............... het werd dus lastig. Het hele gedicht 'de scholier' raakte me. Ik zal het er morgen bij typen.

  In essentie kwam het neer op 'het kunnen toestaan anderen zichzelf te laten zijn en hem/haar niet jouw levenslessen op te willen leggen'. Direct werd ik geraakt door het thema wat al een aantal weken in mij leeft, namelijk het leren los laten van mijn oudste zoon. Hij is net 12 en is naar de middelbare school gegaan. Een hele stap voor hem, maar blijkbaar ook voor mij. Het is aan mij op hem te vertrouwen. Te vertrouwen dat hij het aan kan. Dat hij het goed doet, dat hij het kan. Los laten, los laten en nog eens los laten. Hem zijn neus laten stoten en daarvan leren. Hem niet willen beschermen voor alles waar hij juist van kan leren, waardoor hij zelf weer kan groeien. Want wie geen fouten durft te maken, kan ook niet leren van zijn fouten. Enfin het werd een groot en kleurrijk schilderij over 'het onder moeders vleugels vandaan gaan en zelf leren vliegen, de wereld ontdekken en zijn vleugels uit slaan'. Het is nog niet af, maar als het zo is, is het te vinden in de galerie.

  Lees meer >> | 522 keer bekeken

 • Kunst als bezinning

  5 april 2012

  Momenteel laat ik me voor mijn opleiding kunstzinnig coachen en counselen inspireren door Gaudi. Wat een geweldige zoektocht naar het verhaal achter zijn architectonische wonderen. Vorig jaar heb ik een aantal ervan in Barcelona zelf kunnen bekijken. Ik kreeg zowaar tranen in mijn ogen boven op het dakterras van Casa Battlo. 

  De vraag die ik in het werkstuk voor mijn opleiding mag beantwoorden is waarom Gaudi mij zo diep raakt. Wat spiegelt hij in mij? Zijn het de vormen, de kleuren, zijn perfectionisme en oog voor detail? De zoektocht is zeer interessant. Binnenkort meer op deze pagina. 

  Kleurrijke groeten, Daan

   

  Lees meer >> | 500 keer bekeken

 • Kunst als bevrijding

  5 maart 2012

  Kunst vertelt een verhaal. Vanuit mijn intuïtie kies ik kleuren en begin ik te schilderen. Van binnenuit. Heerlijk om dan eerst even mijn hoofd leeg te maken en buiten te wandelen. Even adem halen in de tuin. Ik hoor de vogels en de stilte. Maar dan............. moet ik weer van alles............. die eeuwige lijstjes in mijn hoofd. Wanneer houdt op? Nooit, en dat weet iedereen. Dan toch maar even mediteren. Ik zet zachte muziek op en kom er helemaal in. Oppassen nu dat het geen dagdromen wordt! Al komt daar altijd weer een mooi inzicht uit. Oke, oke, ik stop met denken en voel alleen nog maar mijn adem door mijn lichaam gaan. Heerlijk, die rust. Benieuwd wat ik ga schilderen vandaag.

  Lees meer >> | 401 keer bekeken