• Op naar Zuid Frankrijk

  17 juni 2014

  Volgende week donderdag vertrek ik naar Zuid Frankrijk, om een week aan 8 personen een cursus intuitief schilderen te geven. Ik verheug me er enorm op om de hele week te doen wat ik het allerliefste doe; heel bewust leven in het nu en daar al schilderend uiting aan geven, anderen daarin inspireren, een zijn met de natuur en de creatieve stroom volgen. En dat op een geweldig plek midden in de natuur met prachtig uitzicht op de bergen. Een plek waar liefdevolle mensen mij en de groep verzorgen en voorzien van heerlijk eten. Drie keer per dag. Heerlijk om dat een week niet te hoeven doen. Geen normale dagelijkse beslommeringen dus maar tijd voor de AL-Tijd.

  Lees meer >> | 748 keer bekeken

 • Nationale Kunstdagen Rotterdam

  12 november 2012

  Dit weekend mocht ik meedoen aan de nationale kunstdagen: tijdens de regionale kunstdag in Arnhem was ik geselecteerd. Natuurlijk was ik trots en deed ik mee. 5000 duizend bezoekers konden zo eens kennis maken met mijn kunstwerken. Het was heerlijk om mijn kunstwerken naar buiten te brengen en in contact te laten komen met kunstliefhebbers die er bij stil konden staan en het op zich konden laten inwerken. Ik heb veel mooie gesprekken gevoerd over gemeenschappelijke gevoelswerelden. Dat was het dus zeker waard. Een galerie uit Hilversum en uit Duitsland is geïnteresseerd in mijn werk, dus hopelijk is dit het begin van een nieuwe stap!

  Lees meer >> | 731 keer bekeken

 • Gebed van de scholier

  25 oktober 2012

  Zoals beloofd het gebed van Maturana voor alle 'leraren en leraressen, ouders en opvoeders van de wereld':

   

  Leg me jouw kennis niet op,

  ik wil het onbekende onderzoeken

  en zelf mijn ontdekkingen doen.

  Laat dat wat bekend is mij bevrijden, niet gevangen zetten.

  Lees meer >> | 790 keer bekeken

 • Kunst als spiegel

  2 oktober 2012

  Vorige week moest ik voor mijn opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen een gedicht meerdere keren lezen om te kijken welke zin mij raakt, om daar vervolgens een schilderij over te maken. In bijna elke zin kon ik iets van mezelf herkennen ............... het werd dus lastig. Het hele gedicht 'de scholier' raakte me. Ik zal het er morgen bij typen.

  Lees meer >> | 733 keer bekeken

 • Kunst als bezinning

  5 april 2012

  Momenteel laat ik me voor mijn opleiding kunstzinnig coachen en counselen inspireren door Gaudi. Wat een geweldige zoektocht naar het verhaal achter zijn architectonische wonderen. Vorig jaar heb ik een aantal ervan in Barcelona zelf kunnen bekijken. Ik kreeg zowaar tranen in mijn ogen boven op het dakterras van Casa Battlo. 

  Lees meer >> | 675 keer bekeken

 • Kunst als bevrijding

  5 maart 2012

  Kunst vertelt een verhaal. Vanuit mijn intuïtie kies ik kleuren en begin ik te schilderen. Van binnenuit. Heerlijk om dan eerst even mijn hoofd leeg te maken en buiten te wandelen. Even adem halen in de tuin. Ik hoor de vogels en de stilte. Maar dan............. moet ik weer van alles............. die eeuwige lijstjes in mijn hoofd. Wanneer houdt op? Nooit, en dat weet iedereen. Dan toch maar even mediteren. Ik zet zachte muziek op en kom er helemaal in. Oppassen nu dat het geen dagdromen wordt! Al komt daar altijd weer een mooi inzicht uit. Oke, oke, ik stop met denken en voel alleen nog maar mijn adem door mijn lichaam gaan. Heerlijk, die rust. Benieuwd wat ik ga schilderen vandaag.

  Lees meer >> | 547 keer bekeken