Vanaf mijn 7e schilder ik. Ik kreeg een ezel van mijn ouders en mijn vader werd mijn inspirator. Hij had een paar jaar op de Rijksacademie gezeten en schildert ook. Van hem leerde ik mijn gevoel voor kleur en het zien van de schoonheid van de natuur en de kunst. Hij nam me van jongs af aan mee naar het Rijksmuseum, het Stedelijk, het Louvre, Centre Pompidou etc.  Mijn liefde voor de schilderkunst  was geboren. Ik volgde vele schildercurussen. Sinds 2005 ben ik actief als professioneel kunstenaar, al ben ik autodidact. Ik heb een eigen atelier opgezet om mensen te verbinden met hun eigen, soms verborgen, creativiteit.

Na mijn opleiding Communicatie-wetenschappen aan de UvA heb ik 13 jaar als communicatieadviseur gewerkt, maar het schilderen voerde uiteindelijk toch de boventoon in mijn leven. Na de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen aan de Kleine Tiki in Breda startte ik in juni 2013 mijn eigen praktijk voor kunstzinnig coachen. In 2014 volgde ik de opleiding Women's Way van Charlotte Norell, waarbij veel aandacht wordt gegeven aan emotioneel lichaamswerk, danstherapie en transformational breathing. Tevens volgde ik in 2012 en 2013 diverse workshops van de Helende Reis van Brandon Bays. In september 2015 werd ik tevens docent bij de Kleine Tiki in Breda, school voor innerlijke ontwikkeling en kunstzinnige vorming. 

Daniëlle: "Vrij werk maak ik vanuit mijn gevoel, fantasie en beleving. Intuïtief schilderen is helemaal mijn ding. Inspiratie krijg ik van echt contact met mensen, het mogen stilstaan bij mezelf en door de natuur om me heen. De stilte zet mij vervolgens weer in beweging. Kleur is mijn passie. Ik doe niets liever dan van alles op schildersdoek uit te proberen en ik geloof dat mijn kleurgebruik ook wel mijn kracht is. Het schilderij ontstaat tijdens dit zoekproces. De kunst is om dan vooral niet te veel te gaan nadenken over compositie en 'wat wil ik met dit schilderij vertellen'. De kunst is om juist nog dieper in het creatieproces te duiken; om alles wat  zou moeten los te laten. Dan ontstaan mijn mooiste werken."

"Ik werk met acrylverf en mixed media (mediums, krijt, inkt, aarde). Mijn werk kenmerkt zich door de vele lagen verf over elkaar, verdikkingen door paletmessen, maar ook verweerde stukken door het schuren. Ik probeer van alles uit. De laatste 4 jaar probeer ik echt vanuit bepaalde thema's te werken en zo meer samenhang te creëren."

Regelmatig exposeer ik waar ik daarvoor wordt uitgenodigd, ben ik lid van de NABK (Nederlandse Associatie voor Beeldend Kunstenaars) en doe ik regelmatig mee aan kunstbeurzen/kunstmarkten/kunstroutes. Mijn grootste droom is dat iemand mijn schilderijen heel graag voor mij wil verkopen en dat dat een succes word zodat ik zelf vooral mag schilderen. Het liefst over de hele wereld!! Mmmm wat zou dat heerlijk zijn.

Heb je interesse dan kun je mijn kunstwerken altijd in mijn atelier of elders bekijken. Bel gerust voor een afspraak: 06-53867953.

Dank, Danielle