ODE AAN DE AARDE
 
Vanuit diepe dankbaarheid voor alles wat ze ons geeft en wie ze is, creëer ik sinds begin 2020 schilderijen waarmee ik een ode aan de aarde breng. Zij is onze grote moeder en draagt en voedt ons. Ik werk letterlijk met aarde uit diverse landen, van plekken die voor mij symbolische of emotionele waarde hebben. Zoals het strandzand van Castricum waar ik opgroeide of rode aarde die ik meebracht van een van mijn memorable reizen in Zuid Afrika. In mijn schilderijen ontstaat zo een bijzondere rijkdom aan structuur. Ik zie, voel, ruik en ervaar de aarde. Ik speel er mee en werk vanuit mijn spontaniteit, intuïtie en gevoel voor kleur, tot laag voor laag een nieuwe wereld ontstaat. 

Een passie voor levenskunst, een reis naar de ziel

In het schilderen ontdek ik de magie van en passie voor het leven. Ik wordt daarin gestimuleerd door muziek, dans, meditatie, stilte of ....... zo maar een gevoel dat ik midden in de nacht zelfs kan hebben. Eerst verbind ik me met mijn binnenwereld en dan breng ik wat ik ervaar naar buiten. Mijn schilderijen vertellen mijn verhaal, maar ook dat van jou. Ze gaan vaak over universele processen. Reflecteren op hetgeen ik heb gemaakt werkt spiegelend. Iedereen kijkt door een andere bril naar de wereld en dus ziet iedereen iets anders in mijn kunstwerken. Intuïtief schilderen ligt mij het meest. Dan kom ik het dichtste bij mijn zielsverlangen, om in verbinding te zijn met al wat is. 

Schilderen van binnen uit

Graag geef ik mijn liefde voor het schilderen en mijn inspiratie door aan anderen. Vanuit de visie dat iedereen creatief is of kan zijn en dat schilderen jou dichter bij jezelf kan brengen. Een schilderij is als de spiegel van de ziel. Er gaat vaak een hele wereld in schuil. Geef je er aan over. Experimenteer, speel, fantaseer, geniet, ga het aan en laat je gaan. Ontdek het zelf of kom eens een workshop volgen. Sinds 2005 geef ik cursussen, workshops en creatieve reizen. Tevens werk ik als kunstzinnig dynamisch coach en docent bij de Kleine Tiki in Breda. Kijk op de site rond voor data van de workshops en cursussen of bezoek mijn andere website van de coaching praktijk.

Via creativiteit breng ik je graag in verbinding met je hart. 

Kleurrijke groeten, Danielle