Workshop Intuïtief Schilderen

Voor mij is schilderen een manier om me te uiten en dichter bij mezelf en de ander te komen, om contact te maken met mijn gevoel. Kleuren spelen daarbij een belangrijke rol; elke kleur heeft zijn eigen energie en betekenis. Kleuren kies je op je gevoel; vaak onbewust van de betekenis er van. Toch kun je daar veel van leren. In mijn workshops kun je dat ontdekken. Speciaal bij intuïtief schilderen. Wat simpel gezegd betekent 'schilderen op gevoel'. Daarbij laat je het denken en je ratio helemaal los tijdens het schilderen. Jouwen handen mogen het werk doen. 

Door deze workshop kom je dicht bij jezelf en maak je eigenlijk een soort innerlijke reis. De gevoelens die je in jezelf ervaart verbeeld je naar buiten toe. Je zult genieten van de kleuren die op het doek te voorschijn komen.

Deze workshop vereist geen enkele ervaring met schilderen.

Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het gaat om het proces van het loskomen van het denken en rust vinden in je hoofd. Alvorens te gaan schilderen doen we daarom samen een visualisatie, die ervoor zorgt dat je even los kunt komen van jouw dagelijkse beslommeringen, het denken over van alles en nog wat. 

Een dag vol kleur, natuur en schilderen. Vanaf 11.00 wordt je op de boerderij in de Betuwe ontvangen me koffie, thee en wat lekkers. De workshop start met een demonstratie en inspiratiemoment. Ook doen we een ontspanningsoefening. Daarna starten we met intuitief schilderen met verschillende materialen; van ecoline tot acrylverf. Na het schilderen staat er een heerlijke lunch klaar en als je zin hebt kun je nog buiten wandelen in de tuin/boomgaard. In de middag maak je een tweede schilderij nav een zelf gekozen thema, dat zich die dag aandient. Hierbij leer je ook meer over diverse technieken. We ronden de workshop rond 17 uur af met een drankje.

"Vorm is de uiterlijke expressie van de innerlijke betekenis"

Wassily Kandinsky (1866-1944)

 

Data open inschrijving 2018 in de Betuwe

Vrijdag 12 januari 11-17 uur  intuitief schilderen

Vrijdag 26 januari  11-17 uur  intuitief schilderen

Vrijdag 9 februari 11-17 uur intuitief schilderen

Vrijdag 30 maart 11-17 uur intuitief schilderen

Vrijdag 13 april 11-17 uur intuitief schilderen

Vrijdag 20 april 11-17 uur intuitief schilderen

Vrijdag 11 mei 11-17 uur intuitief schilderen

Vrijdag 15 juni 11-17 uur intuitief schilderen

Vrijdag 13 juli 11-17 uur intuitief schilderen

Vrijdag 20 juli 11-17 uur intuitief schilderen

Kosten  
Kosten hele dag 78 euro per dag, incl. materialen, acrylverfpapier, een schildersdoek van 50x50cm/50x70cm, koffie/thee, lekkers en een heerlijke vegetarische lunch. Met twee personen 75 euro p.p.

* 10 euro extra kosten voor groot doek 

** kosten bedragen 200 euro voor de 2 daagse workshop