Workshop Intuïtief Schilderen

Voor mij is schilderen een manier om me te uiten en dichter bij mezelf en de ander te komen, om contact te maken met mijn gevoel. Kleuren spelen daarbij een belangrijke rol; elke kleur heeft zijn eigen energie en betekenis. Kleuren kies je op je gevoel; vaak onbewust van de betekenis er van. Toch kun je daar veel van leren. In mijn workshops kun je dat ontdekken. Speciaal bij intuïtief schilderen. Wat simpel gezegd betekent 'schilderen op gevoel'. Daarbij laat je het denken en je ratio helemaal los tijdens het schilderen. Jouwen handen mogen het werk doen. 

Door deze workshop kom je dicht bij jezelf en maak je eigenlijk een soort innerlijke reis. De gevoelens die je in jezelf ervaart verbeeld je naar buiten toe. Je zult genieten van de kleuren die op het doek te voorschijn komen.

Deze workshop vereist geen enkele ervaring met schilderen.

Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen waarbij het gaat om het proces van het loskomen van het denken en rust vinden in je hoofd. Alvorens te gaan schilderen doen we daarom samen een visualisatie, die ervoor zorgt dat je even los kunt komen van jouw dagelijkse beslommeringen, het denken over van alles en nog wat. 

Een dag vol kleur, natuur en schilderen. Vanaf 10.30 wordt je op de boerderij in de Betuwe ontvangen me koffie, thee en wat lekkers. De workshop start met een demonstratie en inspiratiemoment. Ook doen we een ontspanningsoefening. Daarna starten we met intuitief schilderen met verschillende materialen; van ecoline tot acrylverf. Na het schilderen staat er heerlijke soep klaar en eten we van de dor iedereen zelf meegbrachte potluck maatlijd. Als je zin hebt kun je nog buiten wandelen in de tuin/boomgaard. In de middag maak je een tweede schilderij nav een zelf gekozen thema, dat zich die dag aandient. Hierbij leer je ook meer over diverse technieken. We ronden de workshop om 17 uur met elkaar af.

"Vorm is de uiterlijke expressie van de innerlijke betekenis"

Wassily Kandinsky (1866-1944)

 

Data open inschrijving 2020 in de Betuwe

Vrijdag 24 januari 10.30-17.00 uur

Donderdag 9 en vrijdag 10 april; 10-17 uur tweedaagse workshop**

Vrijdag 8 mei workshop intuitief schilderen

Vrijdag 29 mei workshop intuitief schilderen

Vrijdag 12 juni workshop intuitief schilderen

Tijd: 10.30-17.00 uur

Kosten  
De kosten voor de hele dag bedragen 80 euro, incl. materialen, acrylverfpapier, een schildersdoek van 50x50cm/50x70cm, koffie/thee, lekkers en een heerlijke vegetarische soep. Kom je samen dan betaal je ieder 75 euro.

Lunch; we genieten samen van een potluck maatlijd; ik maak vegetarische soep en verder neemt iedereen iets lekkers mee voor de lunch, dat we met elkaar delen. Zo onstaat een tafel vol 'geluk' en genieten we van elkaars culinaire creaties. Zelf gemaakt of zelf meegenomen; alles is goed. 

* 10 euro extra kosten voor groot doek 

** kosten bedragen 175 euro voor de 2 daagse workshop