Cursus Intuitief Schilderen vanuit de chakra's: 4 keer

Genieten van schilderen vanuit jouw intuïtie, vanuit de verbinding met jezelf, jouw kern, jouw gevoelens en emoties. Alles mag er zijn. Niets moet, alles mag. We gaan vooral het spelende kind in jezelf ont-dekken en een creatieve flow op gang brengen. Jezelf openen voor wat zich mag aandienen. De schilderijen hoeven niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Hoeven niet te lijken op een plaatje. De beelden komen van binnenuit.

In deze cursus ontdek je ook wat kleuren in je leven kunnen betekenen. Je geeft je leven nieuwe kleur door op een vrolijke ontspannen manier steeds een basisthema centraal te stellen, bijvoorbeeld je relatie(s), je persoonlijke behoeften of het stellen van grenzen. Dat doen we aan de hand van de chakra’s en de bijbehorende kleuren. Zo krijg je ook meer inzichten in wat je kunstwerken voor je kunnen betekenen; welke boodschap ze met zich mee dragen.

De chakraleer is afkomstig uit het Hindoeïsme. Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Ieder chakra is verbonden met een bepaalde kleur. Met behulp van ontspanningsoefeningen maak je verbinding met de kleur en doen we een visualisatie rondom het thema dat met het chakra verbonden is. Vervolgens krijg je een schilder of tekenopdracht die hierbij past. Zo krijg je inzicht in wat er voor jou speelt in het betreffende gebied. Het biedt je de mogelijkheid om beweging te brengen waar de energie geblokkeerd is.

We tekenen & schilderen op papier en op 1 groot doek van 60x80cm met acrylverf, ecoline, waterverf, oliepastels, softpastels, aquarelkleurpotloden en we werken met gemengde collage- en experimentele technieken.

De eerste keer is een ontmoeting en iedere workshop staan een of twee chakra's centraal. Al schilderend breng je onbewuste thema’s aan het licht, zodat je ermee aan de slag kunt. Het werken met kleuren en beelden kan helend werken.

Cursus Programma van 4 vrijdaglessen in 2023-2024

1 december

8 december

15 december 

19 januari 2024

Je maakt een reis door alle chakra’s en je schildert je door en met alle kleuren van de chakra’s.

Deelnemers: maximaal 6 personen zodat ik je persoonlijke aandacht kan geven in jouw creatieproces, dat gepaard zal gaan met een innerlijk ontwikkelingsproces

Prijs voor 4 hele lesdagen: € 444,- incl. materialen (papier, verf e.d., 1 groot doek dat zo groot ios al s jouw hele lichaam voor 4 lessen), koffie, thee en koekjes. Iedereen neemt iets mee voor de lunch

Bij inschrijving graag ook je telefoonnummer even vermelden. Dank je wel!

Locatie: Galerie het Hartenhuis

Overstraat 16

3958BT Amerongen

Danielle 06-53867953

Bij vragen of inschrijving graag ook je telefoonnummer even vermelden. Dank je wel!