Cursus Intuitief Schilderen & Creatieve Flow: 8 keer

Genieten van schilderen vanuit jouw intuïtie, vanuit de verbinding met jezelf, jouw kern, jouw gevoelens en emoties. Alles mag er zijn. Niets moet, alles mag. We gaan vooral het spelende kind in jezelf ont-dekken en een creatieve flow op gang brengen. Jezelf openen voor wat zich mag aandienen. De schilderijen hoeven niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Hoeven niet te lijken op een plaatje. De beelden komen van binnenuit.

In deze cursus ontdek je ook wat kleuren in je leven kunnen betekenen. Je geeft je leven nieuwe kleur door op een vrolijke ontspannen manier steeds een basisthema centraal te stellen, bijvoorbeeld je relatie(s), je persoonlijke behoeften of het stellen van grenzen. Dat doen we aan de hand van de chakra’s en de bijbehorende kleuren. Zo krijg je ook meer inzichten in wat je kunstwerken voor je kunnen betekenen; welke boodschap ze met zich mee dragen.

De chakraleer is afkomstig uit het Hindoeïsme. Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Ieder chakra is verbonden met een bepaalde kleur. Met behulp van ontspanningsoefeningen maak je verbinding met de kleur en doen we een visualisatie rondom het thema dat met het chakra verbonden is. Vervolgens krijg je een schilder of tekenopdracht die hierbij past. Zo krijg je inzicht in wat er voor jou speelt in het betreffende gebied. Het biedt je de mogelijkheid om beweging te brengen waar de energie geblokkeerd is.

We tekenen & schilderen op papier met acrylverf, ecoline, waterverf, oliepastels, softpastels, aquarelkleurpotloden en we werken met gemengde collage- en experimentele technieken. Wil je op schildersdoek, dan is dat apart te koop, of je kunt het zelf meebrengen.

De eerste keer is een ontmoeting en iedere workshop staat een chakra-kleur centraal. Al schilderend breng je onbewuste thema’s aan het licht, zodat je ermee aan de slag kunt. Het werken met kleuren en beelden kan helend werken.

Cursus Programma van 8 lessen

Het wortel of basischakra – De kleur is rood - 30/10
Het navelchakra – De kleur is oranje - 6/11
Het zonnevlechtchakra – De kleur is geel - 13/11
Het hartchakra – De kleur is groen - 27/11
Het keelchakra – De kleur is blauw - 4/12
Het voorhoofdchakra of derde oog – De kleur is koningsblauw - 18/12
Het kruinchakra – De kleur is violet - 15/1

Terugblik - alle chakra's - 29/1/2021

De laatste les is een terugblik en schilder je door en met alle kleuren van de chakra's.

Deelnemers: maximaal 6 personen

Prijs: € 325,- incl. materialen (papier, verf e.d., wil je op doek schilderen dan dien je dat extra te betalen of mee te brengen), koffie, thee en koekjes

Start op  vrijdagochtend op bovenstaande data van 10.00-13.00 uur; inloop met koffie en thee is 15 minuten eerder. 

Locatie: Galerie het Hartenhuis

Overstraat 16

3958BT Amerongen

Danielle 06-53867953

Bij vragen of inschrijving graag ook je telefoonnummer even vermelden. Dank je wel!